top of page
silencer-bg-2.png

Hangtompító megvásárlása

Az alábbiakban részletesen leírjuk, hogyan lehet megkérni a megszerzési határozatot vadászok és sportlövők számára hangtompító megvásárlásához.

Figyelem: Hangtompítót természetes személy csak sportlövői, vadász vagy önvédelmi fegyvertartási engedély és hangtompító megszerzési engedély birtokában vásárolhat meg!

1.
Belépés a Rendőrségi Ügyintézési Portálra

Az alábbi linken keresztül eljutunk a Rendőrségi Ügyintézési Portálra:

https://ugyintezes.police.hu/hu/web/guest/home

Itt az oldal jobb felső sarkában rákattintva a Bejelentkezés gombra, az Ügyfélkapunk segítségével be tudunk lépni az online ügyintézési felületre.

Fontos: A belépéshez kell rendelkeznünk Ügyfélkapuval!

2.
Új ügy inditása

Belépés után a weboldal felső sávjában szereplő "Új ügy indítása" gomra kattintva a weboldal átirányít minket az ügyintézés típusának kiválasztó oldalára.

3.
Ügytípus kiválasztása

Az ügytípus választó oldal jobb felső sarkában a keresőbe írjuk be az RI-0606 kódot, ezzel a rendszer feldobja nekünk a megfelelő űrlapot  a "Természetes személyek által benyújtható engedélykérelem lőfegyverdarab, hangtompító tartására, lőfegyver önvédelmi célra történő tartására (csere/pótlás), valamint önvédelmi célú lőfegyvertartási engedély hatályosságának meghosszabbítására". Ezen űrlap segítségével igényelhetjük meg a hangtompító megszerzésére szóló határozatot.

A következő oldalon kattintsunk az "Űrlap megnyitása" gombra

ugytipus.png
urlap-megnyitasa.png

4.
Űrlap kitöltése és beküldése

Az előző lépések után megnyíló űrlapot értelemszerűen kitöltjük, majd a weboldal jobb alsó sarkában lévő kék "Véglegesítés" gombra kattintva véglegesítjük azt. Ezután újból le kell tekerni a weboldal aljára és a "Véglegesítés" gomb helyén megjelenő "Aláírás" gombra kattintunk. Majd mégegyszer letekerünk a betöltött weboldal aljára és az "Aláírás" gomb helyén megjelenő, úgyszintén kék "Beküldés" gombra kattintva végeztünk az űrlap beküldésével.

Kész!

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy mevárjuk a hatóság (remélhetőleg) pozitív elbírálását a hangtompító megszerzési kérelmünkkel kapcsolatban. Az elbírálás után kiállított határozatot az Ügyfélkapunk Tárhelyére fogjuk megkapni amit az alábbi linken érhetünk el: https://tarhely.gov.hu/levelezes

A (pozitívan elbírált) megszerzési határozatot kinyomtatva fegyverboltba elhozva átvehetjük a kinézett hangtompítót, amelyet 8 napon belül a lakhelyünk illetékes rendőrkapitányságán be kell mutatnunk, annak fegyvertartási dokumentumunkba való beíratásához!

Addigis ismerkedhetünk a kínálattal az alábbi hangtompítókból
bottom of page